Čtvrtý dubnový víkend patřil prvnímu letošnímu kurz Radostné bytí a byl skutečně pohádkový. Provázelo nás téma „Jarní očista těla i duše“ a tak jsme vařily odlehčená jídla, plná zeleniny a fazolek mungo na několik způsobů.Seznámily jsme se s principy mungové očisty a povídaly si o tom, proč tělu očista fyzicky prospívá, jakou chuťovou a smyslovou citlivost nám přináší. Pobyt v klidu a bezpečí nás přímo vybízel k uvědomování si přítomného okamžiku a k bdělosti, kterou jsme si procítily a prakticky vyzkoušely na procházce v lese. Odměnou nám byly čarovné louky poseté
trsy petrklíčů a čerstvé, mladé kopřivy na lahodný čaj. Ráno jsme společně meditovaly, cvičily jemnou jógu a k snídani mlsaly rýžovou kaši s jablíčky pečenými na přepuštěném másle. Vyzkoušely jsme si jednoduché techniky očisty jemnohmotného těla za pomoci vody, kouře, ohně a voňavé aromaterapie a
zapluly jsme i do hlubšího pochopení osobních vibrací, čistoty mluvy a myšlení. Hodně jsme odpočívaly a jako ve školce jsme spinkaly i po obědě. Radostné bytí doprovodily dvě ovečky, dvě jehňátka,
několik kraviček, telátko a v neděli ráno za aprílové počasí, kdy zem dopoledne přikryla bílá peřina, také jarní koulovačka a běhání bosky ve sněhu. Drahé ženy, děkuji, že jsem s Vámi mohla prožít tak nádherné chvíle.
Dub28